Rocka sockorna med oss!

Var med oss och rocka sockorna - och glasögonen! På Smarteyes omfamnar vi olikheter och jobbar aktivt för att alla ska få synas och se bra. Därför vill vi rocka sockorna tillsammans med Svenska Downföreningen och bidra till deras arbete för alla människors potential och lika värde.
Ny barn- och ungdomskollektion till stöd för Svensak Downföreningen - hos Smarteyes

För allas lika värde.

Vi värdesätter mångfald och står upp för allas lika värde. Vår barn- och ungdomskollektion med olikfärgade skalmar hyllar rocka sockorna-initiativet. Bågarna är lekfullt färgglada och precis som så många bär sina strumpor i mars månad - är bågarnas skalmar olikfärgade.

Vi stödjer Svenska Down­föreningen.

Svenska Downföreningen är en ideell organisation som strävar efter ett samhälle där personer med Downs Syndrom är jämnbördiga medborgare med full delaktighet, jämlikhet och självbestämmande utifrån var och ens individuella förutsättningar. Smarteyes delar Svenska Downsföreningens värderingar och för att stödja deras arbete skänkte vi under mars månad 50 kr för varje såld barn- och ungdomsbåge till organisationen. Läs mer deras arbete här >.
Smarteyes stödjer Svenska Downföreningen

Glasögon­kollektionen

Vår samling barn- och ungdomsbågar som är inspirerade av tanken att olika är smart och att vi ska hylla allas lika värde. Bågarna finns i samtliga Smarteyes butiker. 

Se alla barn- och ungdomsbågar

Se bågar

Kostnadsfria glasögon till barn.

Synfel får aldrig vara en klassfråga. Därför kan alla barn och unga få kostnadsfria glasögon hos oss. Alla upp till 19 år med synfel får ett par kostnadsfria glasögon per år genom att vi står för mellanskillnaden mellan Landstingsbidraget och kostnaden för glasögonen, upp till 2000 kr. Läs mer >