Se bra på alla avstånd

Med progressiva glasögon ser du skarpt på både nära och långt avstånd, eftersom glasen har olika styrkezoner inbyggt i ett samma glas. Ett progressivt glas kan bestå av många olika slipningar som var och en rättar till ett specifikt synfel och hur vi slipar dina glas beror på din optikers analys efter din synundersökning. Våra progressiva glas tillverkas med modern digital slipteknik i tåliga material som ger lätta och snygga glas av hög kvalitet och med bra skydd mot UV-strålning. De flesta över 45 år upplever att de ser dåligt på både nära och långt avstånd, och då är progressiva glas en bra lösning. 

Hos oss får du glasögon med progressiva glas från 2500 kr, eller med prenumeration från 175 kr/mån.*

Våra progressiva glas

För att göra det enkelt för dig har vi tre prisklasser på progressiva glas - Tailored, Comfort och Standard. I alla glas ingår antireflex- och repskyddsbehandling samt UV-skydd. Beroende på vilket glas du väljer får du olika breda synfält. Ju bredare synfält desto högre synkomfort och kortare invänjningsperiod.

 
Progressiva glas Tailored

Progressivt glas Tailored
6000 kr

Vår främsta progressiva glas som har extra brett synfält vilket ger kort invänjningsperiod. När du köper Tailoredglaset ingår digital mätning och individuell precisionsslipning vilket gör att glasögonen blir helt unika och individanpassade efter just dina behov. Dessutom ingår en kvalitativ antireflex- och repskyddsbehandling samt vatten- och smutsavvisande behandling. Tailored-glaset går att få extra tunt, index 1,5-1,74.
Kompletta progressiva glasögon med Tailoredglas kostar från 6500 kr (båge 500 kr + glas 6000 kr).

Progressiva glas Comfort

Progressivt glas Comfort
4000 kr

Comfort-glaset individanpassas och slipas efter ett antal standardvärden för att ge dig breda synfält med hög synskärpa. Synfältet slipas på insidan av glaset vilket gör att synfältet kommer närmare ögat och blir på så sätt bredare jämfört med vanliga progressiva glas. I Comfortglaset ingår antireflex- och repskyddsbehandling samt vatten- och smutsavstötande behandling. Comfort-glaset går att få tunnare, index 1,5-1,67.
Kompletta progressiva glasögon med Comfortglas kostar från 4500 kr (båge 500 kr + glas 4000 kr).

Progressiva glas Standard

Progressivt glas Standard
2000 kr

Glaset är tillverkat av ett utmärkt plastglas-material vilket garanterar lätta och tåliga glas med bra optik. I Standard-glaset ingår antireflex- och repskyddsbehandling.
Kompletta progressiva glasögon med Standardglas kostar från 2500 kr (båge 500 kr + glas 2000 kr).

När- och rumsprogressiva glas

Våra när- och rumsprogressiva glas är framtagna för att vara speciellt lämpade för olika avstånd på nära håll. Till exempel läsavstånd och ytterligare ett par meter. Vilket av dessa glas som passar dig bäst beror på hur du kommer att använda dem. Dessa glas används ofta som terminalglasögon när du har behov av att även  se på lite längre håll.

Läs mer om våra när- och rumsprogressiva glas här >

 

Progressiva solglasögon

Se bra på alla avstånd - även i solen. Progressiva solglasögon är perfekt när du behöver växla mellan att fokusera på olika avstånd utomhus. Till exempel när du vill läsa en meny på uteserveringen eller när du läser en bok på stranden. Hos oss hittar du ett stort utbud av solglasögonbågar som går utmärkt att sätta progressiva glas i. Kom in så berättar vi mer!

 

 

Boka tid för synundersökning

Boka tid

Vad händer med synen när man behöver progressiva glasögon?

De flesta som passerat 45 år drabbas av s.k. ålderssynthet. Förändring i seendet vid den här åldern är fullt normalt och den medicinska termen är presbyopi. Kortfattat beror detta på att linsen i ögat vid den här åldern blivit sämre på att vara flexibel i att växla mellan skärpa på långt och nära håll. Den bästa och mest bekväma lösningen på problemet heter progressiva glasögon (en modernare variant av bifokala glasögon). Progressiva glas har olika styrkezoner inbyggt i ett och samma glas, till skillnad mot enkelslipade glasögon och läsglasögon som har en enda styrka i hela glaset. På så sätt kan en person som ser dåligt på avstånd, mellanavstånd och vid läsning få all korrigering inbyggd i ett och samma glas.

Våra progressiva glas tillverkas med den modern digital slipteknik hos framstående glasproducenter. Är du i behov av att se bra på ett specifikt avstånd är så kallade rums- och närprogressiva glasögon troligen ett bättre alternativ än läsglasögon eller traditionella, enkelslipade terminalglasögon.

*Prisexempel:

Progressiva glasögon från 2500 kr avser båge för 500 kr och progressiva standardglas index 1,5 inkl UV-skydd, antireflex- och repskyddsbehandling.

Progressiva glasögon på prenumeration kostar från 175 kr/mån, och avser då 1 par progressiva glasögon med båge ur 500 kr-klassen, progressiva standardglas index 1,5 inkl UV-skydd, antireflex- och repskyddsbehandling. Synundersökning samt Trygghetspaket med 2 års utökat skydd ingår i månadskostnaden. Läs mer här >