Se bra på alla avstånd

Med progressiva glasögon ser du skarpt på både nära och långt avstånd, eftersom glasen har olika styrkezoner inbyggt i ett samma glas. Ett progressivt glas kan bestå av många olika slipningar som var och en rättar till ett specifikt synfel och hur vi slipar dina glas beror på din optikers analys efter din synundersökning. Våra progressiva glas tillverkas med modern digital slipteknik i tåliga material som ger lätta och snygga glas av hög kvalitet och med bra skydd mot UV-strålning. De flesta över 45 år upplever att de ser dåligt på både nära och långt avstånd, och då är progressiva glas en bra lösning. 

Hos oss får du glasögon med progressiva glas från 3000 kr, eller med prenumeration från 170 kr/mån.*

Våra progressiva glas

För att göra det enkelt för dig har vi tre prisklasser på progressiva glas - Tailored, Comfort och Standard. I alla glas ingår antireflex- och repskyddsbehandling samt UV-skydd. Beroende på vilket glas du väljer får du olika breda synfält. Ju bredare synfält desto högre synkomfort och kortare invänjningsperiod.

 
Progressiva glas Tailored

Progressivt glas Tailored
4500 kr

Vår främsta progressiva glas som har extra brett synfält vilket ger kort invänjningsperiod. När du köper Tailoredglaset ingår digital mätning och individuell precisionsslipning vilket gör att glasögonen blir helt unika och individanpassade efter just dina behov. Dessutom ingår vår bästa antireflexbehandling, samt bästa vatten- och smutsavstötande behandling. Tailored-glaset går att få extra tunt, index 1,5-1,74.
Kompletta progressiva glasögon med Tailoredglas fås från 5000 kr (båge 500 kr + glas 4500 kr).

Progressiva glas Comfort

Progressivt glas Comfort
3500 kr

Comfort-glaset individanpassas och slipas efter ett antal standardvärden för att ge dig breda synfält med hög synskärpa. Synfältet slipas på insidan av glaset vilket gör att synfältet kommer närmare ögat och blir på så sätt bredare jämfört med vanliga progressiva glas. Comfort-glaset går att få tunnare, index 1,5-1,67.
Kompletta progressiva glasögon med Comfortglas fås från 4000 kr (båge 500 kr + glas 3500 kr).

Progressiva glas Standard

Progressivt glas Standard
2500 kr

Glaset är tillverkat av ett utmärkt plastglas-material vilket garanterar lätta och tåliga glas med bra optik. I Standard-glaset ingår antireflex- och repskyddsbehandling.
Kompletta progressiva glasögon med Standardglas fås från 3000 kr (båge 500 kr + glas 2500 kr).

Boka tid för synundersökning

Boka tid

Vad händer med synen när man behöver progressiva glasögon?

De flesta som passerat 45 år drabbas av s.k. ålderssynthet. Förändring i seendet vid den här åldern är fullt normalt och den medicinska termen är presbyopi. Kortfattat beror detta på att linsen i ögat vid den här åldern blivit sämre på att vara flexibel i att växla mellan skärpa på långt och nära håll. Den bästa och mest bekväma lösningen på problemet heter progressiva glasögon (en modernare variant av bifokala glasögon). Progressiva glas har olika styrkezoner inbyggt i ett och samma glas, till skillnad mot enkelslipade glasögon och läsglasögon som har en enda styrka i hela glaset. På så sätt kan en person som ser dåligt på avstånd, mellanavstånd och vid läsning få all korrigering inbyggd i ett och samma glas.

Våra progressiva glas tillverkas med den modern digital slipteknik hos framstående glasproducenter. Är du i behov av att se bra på ett specifikt avstånd är så kallade rums- och närprogressiva glasögon troligen ett bättre alternativ än läsglasögon eller traditionella, enkelslipade terminalglasögon.

*Prisexempel:

Progressiva glasögon från 3000 kr avser båge för 500 kr och progressiva standardglas index 1,5 inkl UV-skydd, antireflex- och repskyddsbehandling.

Progressiva glasögon på prenumeration kostar från 170 kr/mån, och avser då 1 par progressiva glasögon med båge ur 500 kr-klassen, progressiva standardglas index 1,5 inkl UV-skydd, antireflex- och repskyddsbehandling. Synundersökning samt Trygghetspaket med 2 års utökat skydd ingår i månadskostnaden. Läs mer här >