Det finns många olika typer av kontaktlinser. Endagslinser, månadslinser, dygnet runt-linser med flera. Här kan du läsa mer om just månadslinser – linser som du använder en månad och sedan tar ett nytt par.

Om månadslinser

Använder du kontaktlinser relativt frekvent, kan månadslinser vara en bra lösning för dig. Månadslinser är prisvärt och enkla att använda. Du använder ett par i 30 dagar och byter sedan till ett nytt par. 
Du tar hand om dina linser genom att rengöra dem varje kväll efter användning, och förvarar dem i linsvätska under natten. Även om det kan verka komplicerat att ta ut och rengöra dina månadslinser varje dag är det något som med tiden blir en lika naturlig rutin som att borsta tänderna på kvällen, och få upplever att detta är ett problem.  

Fördelar med månadslinser

För den flitiga kontaktlinsbäraren är månadslinser ofta ett prisvärt alternativ. Dessutom finns månadslinser för nästan alla synfel, och det finns många varianter på marknaden vilket gör att du garanterat kommer hitta en lins som passar dig. 
Dagens linser är moderna, släpper igenom mycket syre och hjälper till att behålla fukten i ögat, vilket gör dem mycket bekväma att bära. 

Månadslinser som du sover med

Det finns även månadslinser som du kan sova med, så kallade dygnet runt-linser. Genom att dessa linser andas och släpper igenom mycket syre och andas kan man ha dem längre och även sova med dem. Hur ofta du bör ta ut dem skiljer sig från person till person, din optiker kommer ge dig en rekommendation på vad som passar dig och dina ögon bäst.

Månadslinser hos Smarteyes

Vi erbjuder månadslinser från de stora leverantörerna CooperVision och Alcon och du hittar de mest populära linserna hos oss, till exempel AirOptix, Biofinity med flera. Du beställer med fördel dina månadslinser genom vårt linsabonnemang, vilket innebär att du aldrig behöver tänka på när det är dags att beställa nya linser – vi ser till att du alltid har de linser du behöver hemma. Du kan även beställa engångsköp i våra butiker och sedan få linserna hemlevererade.

Börja med linser?

Är du sugen på att prova linser är du välkommen att boka en tid hos en av våra optiker, som kommer guida dig genom valet av linser och hur du använder dem på ett säkert sätt. Du bokar din tid smidigast online.

Boka tid för synundersökning

Boka tid