Det finns många olika typer av kontaktlinser. Endagslinser, månadslinser, dygnet runt-linser med flera. Här kan du läsa mer om just endagslinser – linser som du använder en dag och sedan slänger.

En endagslins är, precis som namnet antyder, en lins som du använder en dag och sedan kastar. Det innebär att du slipper tänka på linsvätskor och att rengöra linserna, vilket gör livet med kontaktlinser mycket enkelt och smidigt.

Endagslinser passar också perfekt för dig som enbart använder kontaktlinser sporadiskt, kanske någon eller några gånger per vecka eller mer sällan än så.

Fördelar med endagslinser

Förutom smidigheten med att inte behöva tänka på att rengöra linserna varje gång du använder dem, eller komma ihåg när det är dags att ta ett nytt par, är endagslinser mycket hygieniskt. Eftersom du alltid använder en helt ny lins minskar risken för infektioner och irritationer. Endagslinser rekommenderas därför ofta till pollenallergiker.

Endagslinser är också populärt bland de som sportar mycket och har en aktiv livsstil, och som kanske enbart använder kontaktlinser vid träningstillfällen.

Endagslinser hos Smarteyes

Vi erbjuder endagslinser från stora leverantörer som Cooper Vision och Alcon, och har de populäraste linserna som till exempel Focus Dailies, Clariti, MyDay med flera.

Du beställer dina endagslinser smidigt genom vårt förmånliga linsabonnemang vilket innebär att du aldrig behöver tänka på när det är dags att beställa nya linser – vi ser till att du alltid har de linser du behöver hemma. Du kan även beställa engångsköp av linser i våra butiker, och sedan få dem hemlevererade. 

Vill du testa endagslinser?

Har du inte använt kontaktlinser tidigare är du välkommen att börja med att boka tid för en kontaktlinsundersökning. Det gör du smidigast här på hemsidan. 

Boka tid för synundersökning

Boka tid