Dina behov avgör vad som är bäst för dig

Ditt synfel och dina behov avgör vilken typ av glasögon och glas som passar dig. Förutom att ha rätt styrka på glasen, så du se bra i olika miljöer och vid olika tillfällen, finns en rad varianter på glas samt tillval som gör att dina glasögon ger dig så bekvämt seende som möjligt och anpassas efter dina behov. Genom att prenumerera på glasögon kan du enkelt och prisvärt skapa din glasögongarderob till en låg månadskostnad - läs mer om hur det funkar.


Olika slipning

En första indelning brukar vara om man behöver enkelslipade eller progressiva glas.  Enkelslipade glasögon är slipade i en styrka över hela glaset medan progressiva glasögon är slipade med olika styrkor över linsen som ger skärpa både på nära och långt avstånd. 

Progressiva glasögon hos Smarteyes


Progressiva glas

Progressiva glasögon ger skärpa både på nära och långt avstånd, något de flesta personer över 45 år behöver. Våra progressiva glas finns i olika design och anpassas efter ditt synfel för bästa synskärpa och komfort.

Enkelslipade glasögon - Smarteyes


Enkelslipade glas

Enkelslipade glas är slipade i samma styrka över hela glaset och passar dig som antingen är översynt (du ser dåligt på nära håll) eller närsynt (du ser dåligt på avstånd).

 


Vid olika tillfällen

För att du ska få så bekvämt seende som möjligt för vardagens olika behov, erbjuder vi specialanpassade glas för olika tillfällen. När du kör bil behöver du se bra ett visst avstånd och när du arbetar framför skärm på ett annat. Genom att använda flera par glasögon vid olika tillfällen gör du livet inte bara enklare utan också mer skarpt. Ett förmånligt sätt att använda flera par glasögon är med vår prenumeration - läs mer här.


Glas för bilkörning

SmartDrive är vårt glas speciellt anpassat för bilförare. Med en svag toning och en speciell antireflexbehandling som ger ökad kontrast är SmartDrive gjort för att hjälpa dig till säkrare bilkörning.

Läs mer om SmartDrive >


Glas vid arbete framför skärm

SmartProtect är vårt glas som filtrerar blåviolett ljus vilket ökar kontrasten och minimerar ögontröttheten.

Läs mer om SmartProtect >


På jobbet

Terminalglasögon, arbetsglasögon, bildskärmsglasögon... Kärt barn har många namn. Vad man menar är glasögon anpassade efter de förutsättningar du har på din arbetsplats.

Läs mer om glasögon på jobbet >


När du läser

Läsglasögon är glasögon anpassade efter avståndet du ser när du läser eller arbetar på nära håll, t.ex. stickar eller målar. Med åldern, oftast efter 40 år, behöver de flesta av oss läsglasögon, då linsens elasticitet i ögat blir sämre och man får svårare att fokusera på nära håll.

Läsglasögon >


SmartClean

SmartClean är en extremt smuts- och vattenavstötande behandling som gör dina glasögon lättare att rengöra samt att du inte behöver rengöra dem lika ofta. Tiilvalet kan väljas till våra Tailored-glas.

SmartClean >

 


I solen

Det är viktigt att skydda ögonen med solglasögon i hög kvalitet. Välj glas och ytbehandling som passar din stil - och ditt liv. Fotokromatiska eller polariserande glas skyddar båda mot solens strålar, samtidigt som de ger dig extra komfort. Välj det glas och färg som passar din livsstil.


Polariserande glas

Polariserande glas minskar reflexer från snö, vatten, is eller blänkande motorhuvar, vilket innebär att det är ett perfekt glas för dig som tillbringar tid på havet, kör mycket bil eller åker skidor.

Polariserande solglasögon >


Fotokromatiska glas

Fotokromatiska glas är ett smart alternativ till solglasögon. Fotokromatiska glas mörknar i solljus och är klara inomhus, så du slipper växla mellan vanliga glasögon och solglasögon.

Fotokromatiska glas >


Färgade glas och toningar

Sätt din prägel på dina solglasögon genom att själv välja färg eller toning på glaset. Du har 20 färger att välja mellan, allt från klassiskt brunt eller grått till poppiga toner i rosa eller grönt. 

Solglasögon >

 


När du sportar

När du sportar utomhus är det naturen som ger förutsättningarna. Ljus och skugga, värme och kyla, vind och motvind möter dig - där och då behöver du kunna se bra för att prestera maximalt. Ett par glasögon anpassade efter dina sporter ger dig de bästa förutsättningarna.


Sportglasögon

Flexibla och funktionella solglasögon för dig som sportar och som normalt bär enkelslipade eller progressiva glasögon eller linser.

Sportglasögon >

 


Kvalitén på våra glas

Gemensamt för alla våra glas och behandlingar är att de köps in från framstående och certifierade glasproducenter som använder högteknologisk, modern produktionsteknik. Noggranna kontroller i varje steg i produktionen är ett krav – allt för att du ska känna dig trygg med kvaliteten på dina glasögon. Dessutom erbjuder vi en generös kvalitetsgaranti för att du ska vara säker på att du kommer bli helt nöjd med dina glasögon från oss.

 

 

Boka tid för synundersökning

Boka tid