VÅRA SLIPADE GLASÖGONGLAS

Ditt synfel och dina behov avgör vilken typ av glasögon och glas som passar dig. Är du yngre än 40 år räcker det oftast med ett par enkelslipade glasögon medan de som ser dåligt på både nära håll och på avstånd behöver ett par progressiva glasögon. Däremellan finns det en rad varianter på glasögonglas och behandlingar som vi erbjuder beroende på dina behov och användningsområden. 

Gemensamt för alla våra glas och behandlingar är att de köps in från framstående och certifierade glasproducenter som använder modern, digital slipteknik. Noggranna kontroller i varje steg i produktionen är ett krav – allt för att du ska känna dig trygg med kvaliteten på dina glasögon.Alla våra glas, oavsett typ, har antireflexbehandling och repskyddsbehandling. Våra Comfort- och Tailored-glas är dessutom vatten- och smutsavstötande-behandlade.


Progressiva glasögon

Progressiva glasögon ger skärpa både på nära och långt avstånd, något de flesta personer över 45 år behöver. Våra progressiva glas anpassas efter ditt synfel för bästa synskärpa och komfort.

Läs mer

Enkelslipade glasögon

Enkelslipade glas är slipade i samma styrka över hela glaset och passar dig som antingen är översynt (du ser dåligt på nära håll) eller närsynt (du ser dåligt på avstånd).

Läs mer

Glas för bilkörning

SmartDrive är vårt glas speciellt anpassat för bilförare. Med en svag toning och en speciell antireflexbehandling som ger ökad kontrast är SmartDrive gjort för att hjälpa dig till säkrare bilkörning.

Läs mer

Glas framför skärm

SmartProtect reducerar det blå ljuset från skärmar, som datorer, läsplattor och mobiltelefoner vilket ökar kontrasten och minimerar ögontröttheten.

Läs mer

Läsglasögon

Läsglasögon är glasögon anpassade efter avståndet du ser när du läser. Med åldern, oftast runt 40 år, behöver de flesta av oss läsglasögon, då linsens elasticitet i ögat blir sämre och man får svårare att fokusera på nära håll.

Läs mer

Glasögon på jobbet

Terminalglasögon, arbetsglasögon, bildskärmsglasögon... Kärt barn har många namn. Vad man menar är glasögon anpassade efter de förutsättningar du har på din arbetsplats.

Läs mer

Polariserande glas

Polariserande glas minskar reflexer från snö, vatten, is eller blänkande motorhuvar, vilket innebär att det är ett perfekt glas för dig som tillbringar tid på havet, kör mycket bil eller åker skidor.

Läs mer

Fotokromatiska glas

Fotokromatiska glas är ett smart alternativ till solglasögon. Fotokromatiska glas mörknar i solljus och är klara inomhus, så du slipper växla mellan vanliga glasögon och solglasögon.

Läs mer