Solglasögon - trenderna 2023

Solglasögon­trender 2023

Solglasögon är ett enkelt sätt att lyfta en outfit och rama in din stilpersonlighet. Trenderna för våren och sommaren 2023 erbjuder lekfulla uttryck och stor variation med fokus på den personliga stilen - något du enkelt kan utforska med Smarteyes Sunlab.


3 soltrender i år:

Trend solglasögon nr1 - Dramatic Minimalism - Smarteyes

1. Dramatic Minimalism

Markerade och utmärkande former i elegant svart, med svarvade acetatbågar eller skinande metall. Stenar och nitar gör looken gotiskt rockig, medans en enkel svart båge skapar ett sobert, elegant uttryck. Metallbågen får gärna ha ett clip-on; ett snyggt och smart sätt att uppgradera sina befintliga glasögon till solglasögon, och lika trendigt nu som förr. 

Norrevik solglasögonbåge - Smarteyes

NORREVIK

Smarteyes Urban City
Från 2600 kr som enkelslipade solglasögon

DJ - Efva Attling X Smarteyes solglasögon

DJ

Efva Attling X Smarteyes
Från 3600 kr som enkelslipade solglasögon

Sunny Pilot - Efva Attling X Smarteyes solglasögon

SUNNY PILOT

Efva Attling X Smarteyes
Från 3600 kr som enkelslipade solglasögon

Det har aldrig varit enklare att skapa en unik look med så många alternativ av färger, former, mönster och glas. Just färg är en stark trend i sig, både på bågen och glaset. Mitt tips är att matcha bågen med glaset, till exempel en transparent båge i jordiga toner med bruna gradalfärgade glas. Men det starkaste uttrycket i år skapar du med en färgrik båge tillsammans med spegelglas som går i antingen rose, gold eller blue mirror.

Pernilla Algede,
Creative Director på Smarteyes designavdelning

Solglasögontrender 2023 - Modern Icons - Smarteyes

2. Modern Icons

Lekfullt ikoniskt och tydliga vibbar av 70-tal med jordiga toner och framförallt rökig, transparent acetat. Matcha gärna en båge i transparent acetat med brun eller grönt gradaltonat glas. Här kan du även hitta din egen signaturbåge i klassisk havana och kombinera med ett gröntonat glas. 

The Bump - Non Violence X Smarteyes solglasögon

THE BUMP

Non-Violence X Smarteyes
Från 3100 kr som enkelslipade solglasögon

Saltsjö - Smarteyes Urban City solglasögon

SALTSJÖ

Smarteyes Urban City
Från 2600 kr som enkelslipade solglasögon

Fausto - Oscar Jacobson X Smarteyes solglasögon

FAUSTO

Oscar Jacobson X Smarteyes
Från 3600 kr som enkelslipade solglasögon

Smarteyes SunLab 

Med Smarteyes koncept SunLab kan du skapa dina egna solglasögon genom att kombinera båge, glas och sollins efter din egen stil och dina behov. Upptäck ett brett utbud av bågar, glas i dina styrkor och solfärger som tillsammans skapar dina personliga solglasögon.

 

3. Happy Surrealism

Färgsprakande maximalism och en lek med geometriska, uttrycksfulla proportioner.  Här ser vi både stora runda former och mer kantiga med hexagoner, oktagoner, rektangulära och nästintill kvadratiska former. Färgskalan innehåller allt från semitransparenta, mjölkiga toner av sand, rosa, syrenlila, blå och grön, till klara färger av röd, rosa, blå och transparent crystal white. Acetatbågarna är skinande högblanka, gärna med reflekterande ytor, och trenden maxas genom att sätta i spegelglas eller pigga färger på glaset såsom rosa eller duogradaler.

Electric Slide - Non-Violence X Smarteyes solglasögon

ELECTRIC SLIDE

Non-Violence X Smarteyes
Från 3100 kr som enkelslipade solglasögon

The Lawnmover - Non-Violence X Smarteyes solglasögon

THE LAWNMOVER

Non-Violence X Smarteyes
Från 3100 kr som enkelslipade solglasögon

Vildhav - Smarteyes Urban City solglasögon

VILDHAV

Smarteyes Urban City
Från 2600 kr som enkelslipade solglasögon

Nya solglasögon börjar med en synunder­sökning

Inled våren med nya, snygga solglasögon i din styrka. Börja med att boka tid för synundersökning, för att säkerställa att du får perfekt optimerade solglasögon för dig och dina behov. Boka din tid snabbt och enkelt nedan.

© Smarteyes 2023