Är du linsbärare i pollensäsong?

Äntligen är varmare dagar här och lövträden blommar. Det innebär också att pollensäsongen är i gång – en tid då det kan vara besvärligt att bära linser om du är pollenallergiker. Här får du fyra tips av en legitimerad optiker som kan lindra dina besvär.

 

Rengör är A-O

Var noga med att rengöra dina linser under pollensäsongen då det är vanligt att pollenkornen fastnar på linserna. Genom rengöring kan du undvika onödig irritation och klåda – viktigt att undvik att klia i ögonen om irritation uppstår!

Använd glasögon emellanåt

Låt dina ögon vila från linserna när dina ögon rinner och är röda av pollen. Genom att bära glasögon eller solglasögon kan du minimera ögonirritation och samtidigt filtrera bort pollen.

Endagslinser vid behov

För dig som linsbärare kan det vara fördelaktigt att byta till endagsglinser, dels för att alltid ha fräscha linser, dels för att pollenkornen förkortar livslängden på linserna. Det kommer både du och dina ögon må bra av!

Förebygg pollenallergin 

Använd allergimedicin utan konserveringsmedel som är godkända att använda tillsammans med linser, annars är risken att dropparna fastnar på linserna och orsakar mer irritation. Är du osäker - fråga på ditt närmaste apotek eller läs bipacksedeln. 

Pollensäsongen är en tid då dina ögon utstår extra mycket påfrestning. Ser du sämre eller upplever skav i ögonen – ta ut linserna och rådgör med din kontaktlinsoptiker.

Boka tid för synundersökning

Boka tid