Ta hand om dina ögon

Var det mer än ett år sedan din senaste synundersökning, eller om du upplever problem med synen, är det dags att boka en tid. Väljer du att köpa glasögon på prenumeration är synundersökningen kostnadsfri.

{{exam.text}}
{{exam.price}}:-
VÄLJ BUTIK
{{selectedStore.ShortName}}
  • {{store.ShortName}}
BOKNINGSUPPGIFTER
Hämta uppgifter
{{fullName}}
{{fullAddress}}
Vi skickar en påminnelse om din bokade tid via SMS
Ange din e-postadress för att få en bokningsbekräftelse skickad till dig.
{{campaignCodeResult}}
{{campaignCodeResult}}
Välj hur du vill att vi framöver kontaktar dig för inspiration och erbjudanden:

E-Mail

SMS

Postala utskick

Uppgifterna används enligt vår integritetspolicy. Du kan ändra dina inställningar under Mitt Smarteyes
Smarteyes er lovmæssigt forpligtet til at føre journal over dine synsprøver, og for at kunne det skal vi bruge dit personnummer med fuldt fødselsårstal. Vi tager din digitale sikkerhed meget alvorligt, og du opgiver dine oplysninger på en sikker linje.
{{campaignCodeResult}}
{{campaignCodeResult}}

Herr

Frau

Välj hur du vill att vi framöver kontaktar dig för inspiration och erbjudanden:

E-Mail

SMS

Postala utskick

Uppgifterna används enligt vår integritetspolicy. Du kan ändra dina inställningar under Mitt Smarteyes när du vill.
Dag och tid

{{bookingSummary.booking}}

Plats

{{bookingSummary.store}}
{{bookingSummary.street}}

Ord. pris

{{bookingSummary.price}}:-

{{ processingBooking == true ? 'Bokning utförs, vänta...' : 'Bekräfta bokning' }}

Med anledning av covid-19

Vi värnar om våra kunders och personals säkerhet och välmående och har vidtagit flera åtgärder för att våra butiker fortsatt ska vara en säker plats, både för dig och vår personal. Vi ber dig som har förkylnings- eller sjukdomssymptom att avvakta med ditt besök hos oss till dess att du är symptomfri enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Se information från Folkhälsomyndigheten här >.

Läs mer om de åtgärder vi tagit i butik här >     

Körkort

Behöver du synintyg för körkort bokar du en tid via telefon eller direkt i butik, du kan tyvärr inte boka en tid här via hemsidan. Se mer information här >


Synundersökning hos Smarteyes

Alla våra optiker är legitimerade av Socialstyrelsen och du kan känna dig trygg med att du får en noggrann synundersökning hos oss. Vi arbetar med modern teknik och tillsammans går vi igenom dina behov och önskemål. En synundersökning tar vanligtvis ca 30 min.

Så går en synundersökning till

FÖRUNDERSÖKNING

Undersökningen börjar med en förundersökning där vi får en indikation på ditt eventuella synfel. Vid behov mäter vi även trycket i ögat. Om du har glasögon sen innan mäter vi upp styrkorna på dessa för att kunna jämföra med det resultat optikern kommer fram till under synundersökningen. 

SYNUNDERSÖKNINGEN

Optikern gör därefter en grundlig undersökning som inleds med att ni går igenom dina behov och eventuell sjukdomshistorik eller medicinering som kan påverka synen. Ni går även igenom dina läsvanor och vilka behov du kan tänkas ha på ditt arbete eller vid fritidsintressen. Du får berätta hur du upplever att du ser idag och hur eventuella befintliga glasögon eller kontaktlinser fungerar.

Därefter görs ett antal undersökningar för att fastställa ögats generella hälsotillstånd samt för att mäta ditt eventuella synfel och för att utesluta vissa ögonsjukdomar. Optikern mäter bland annat ditt när- och avståndsseende och undersöker ögonens rörelse, pupillreflexer, hur ögonen samarbetar m.m. 

REKOMMENDATION AV GLASÖGON ELLER KONTAKTLINSER

Utifrån de behov du har, och resultatet av undersökningen, gör optikern en bedömning av ditt synfel och går igenom vilka alternativ som rekommenderas. Till exempel vilka glas eller kontaktlinser som passar dig bäst.
Vid misstanke om ögonsjukdom remitteras du till ögonläkare för vidare undersökning.

VAD KOSTAR SYNUNDERSÖKNINGEN? 

Ord. pris för synundersökning för glasögon är 450 kronor och linsundersökning från 500 kronor. När du gör en synundersökning för kontaktlinser får du även recept för glasögon.

SYNUNDERSÖKNING FÖR BARN

I Sverige får legitimerade optiker utfärda recept för glasögon till barn som 8 år eller äldre. Glasögonrecept till barn yngre än 8 år görs av ögonläkare. 

BOKA TID FÖR SYNUNDERSÖKNING

Du bokar enklast din tid online, på smarteyes.se/boka. Det går också bra att boka via telefon eller direkt i butik.

Är du inte folkbokförd i Sverige eller om du inte vill boka via denna webbsida är du välkommen att boka tid för synundersökning i butik eller via kundtjänst 0775-70 71 00.