Färdigglasade läsglasögon


Vi hjälper hitta läsglasögon utifrån ditt synfel och dina behov, som gör seendet på läsavstånd så bekvämt som möjligt. Hos oss hittar du färdigslipade läsglasögon i styrkor från +1 till +2,5. Dessa är utmärka alternativ för dig som har behov av enklare synkorrigering för läsning och arbete på nära håll, eller kanske som ett extra par att ha i sommarstugan. Du kan självklart också beställa receptslipade läsglasögon, läs mer om det längre ner.Läsglasögon hos Smarteyes

Samtliga modeller kostar 500 kr/st och finns i styrkorna +1 upp till +2,5. Läsglasögonen kommer med hårdhets- och repskyddsbehandlat glas, vilket ger dig ett tåligare glas med bra motståndskraft mot repor och skador. Du köper läsglasögonen i din Smarteyes-butik

Läsglasögon C241C2 Läsglasögon C241C1

BOND STREET

Lätt cateye-formad design. Tillgänglig i sköldpaddsmönstrad och svart. Modellnr C241.
Pris: 500 kr

Läsglasögon C242C2 Läsglasögon C242C1

KNIGHTSBRIDGE

Klassisk rektangulär modell som finns i sködpaddsmönstrad och svart. Modellnr C242.
Pris 500 kr.

Läsglasögon C244C2 Läsglasögon C243C1

BLACKFRIARS

Rundad båge i retroinspirerad design. Finns i sköldpaddsmönstrad och svart. Modellnr C243.
Pris 500 kr.

Läsglasögon C244C2 Läsglasögon C244C2

BAKER STREET

Kantig, klassisk modell. Välj mellan sköldpaddsmönstrad och svart. Modellnr C244.
Pris 500 kr.

Receptslipade läsglasögon

Du kan självklart även beställa receptslipade läsglasögon hos oss. Till exempel om du har olika styrkor på höger respektive vänster öga, eller om du har astigmatism (brytningsfel). En av våra optiker gör då en utförlig synundersökning för att säkerställa dina styrkor, vilket innebär att du får läsglasögon helt anpassade efter dina ögon. Genom att optikern har säkerställt vilka styrkor du behöver minskar du risken att du överanstränger ögonen med fel styrkor eller okorrigerade fel och kan därmed undvika besvär som huvudvärk och trötta ögon.


Boka tid hos en av våra optiker

Boka tid

Ålderssynthet

I 40-årsåldern märker många av oss att armarna inte räcker till. Man får svårare att fokusera och se klart på nära håll, samt att skifta fokus mellan seende på långt och nära avstånd. Presbyopi, eller ålderssynthet som det också kallas, drabbar nästan alla och är fullt normalt och enkelt att korrigera, till exempel med läsglasögon.

Vad händer i ögat?

Linsen i ögat hjälper till att bryta ljuset som kommer in i ögat och föra det vidare till näthinnan. Beroende på om du fokuserar på nära eller långt avstånd, anpassas linsen och ändrar form för att du ska få ett skarpt seende på olika avstånd. 
När vi blir äldre blir linsen stelare och förlorar sin elasticitet. När detta händer får vi svårare att fokusera på föremål på nära håll samt att växla fokus mellan långt och nära avstånd.

Läsglasögon kan vara lösningen

Ett par läsglasögon är en enkel lösning på problemet och hjälper dig se klart och tydligt på nära håll. Läsglasögon kan, beroende på ditt synfel, vara slipade med antingen plusstyrkor eller minusstyrkor. 

Alternativ till läsglasögon

Läsglasögon slipas i en styrka, anpassat efter det avstånd du vanligtvis läser på. Det är för många en bekväm och bra lösning. Det finns dock andra alternativ, som kan vara bra om du vill ha större frihet i att kunna läsa och se skarpt även på fler avstånd:

Progressiva glasögon

Progressiva glasögon är en bra lösning för dig som även behöver korrigering för avståndsseende. Det kan också vara ett smidigt alternativ för dig som behöver läsglasögon men som vill slippa ta av och på dem när du skiftar mellan nära och långt avstånd. Med progressiva glasögon ser du klart på både nära och långt avstånd, genom att glaset har olika styrkezoner inbyggt i ett och samma glas. Läs mer om våra progressiva glas.

När- eller rumsprogressiva glas

Med läsglasögon ser du klart på ett bestämt avstånd. Men många gånger behöver du kanske växla mellan olika läsavstånd. Till exempel läser man vanligtvis en bok på ett närmare avstånd än vad du läser på en skärm. I dessa fall kan ett s.k. närprogressivt glas vara en bra lösning. Läs mer om olika typer av när- och rumsprogressiva glas.

Boka tid hos en optiker

Boka tid