Snygga färdigglasade läsglasögon


Vi hjälper hitta läsglasögon utifrån ditt synfel och dina behov, som gör seendet på läsavstånd så bekvämt som möjligt. Hos oss hittar du snygga, färdigslipade läsglasögon i styrkor från +1 till +2,5. Dessa är utmärka alternativ för dig som har behov av enklare synkorrigering för läsning och arbete på nära håll, eller kanske som ett extra par att ha i sommarstugan. Du kan självklart också beställa receptslipade läsglasögon, läs mer om det längre ner.Läsglasögon hos Smarteyes

Samtliga modeller kostar 500 kr/st och finns i styrkorna +1 upp till +2,5. Läsglasögonen kommer med hårdhets- och repskyddsbehandlat glas, vilket ger dig ett tåligare glas med bra motståndskraft mot repor och skador. Du köper läsglasögonen i  din Smarteyes-butik

Läsglasögon C241C2 Läsglasögon C241C1

BOND STREET

Lätt cateye-formad design. Tillgänglig i sköldpaddsmönstrad och svart. Modellnr C241.
Pris: 500 kr

Läsglasögon C242C2 Läsglasögon C242C1

KNIGHTSBRIDGE

Klassisk rektangulär modell som finns i sködpaddsmönstrad och svart. Modellnr C242.
Pris 500 kr.

Läsglasögon C244C2 Läsglasögon C243C1

BLACKFRIARS

Rundad båge i retroinspirerad design. Finns i sköldpaddsmönstrad och svart. Modellnr C243.
Pris 500 kr.

Läsglasögon C244C2 Läsglasögon C244C2

BAKER STREET

Kantig, klassisk modell. Välj mellan sköldpaddsmönstrad och svart. Modellnr C244.
Pris 500 kr.


Receptslipade läsglasögon

Du kan självklart även beställa receptslipade läsglasögon hos oss. Efter en utförlig synundersökning hos en av våra optiker, får du då läsglasögon anpassade helt efter dina ögon och ditt synfel. Detta är att föredra om du exempelvis har olika styrkor på höger respektive vänster öga, eller om du har astigmatism (brytningsfel). Genom att optikern har säkerställt vilka styrkor du behöver minskar du risken att du överanstränger ögonen med fel styrkor eller okorrigerade fel och kan därmed undvika besvär som huvudvärk och trötta ögon. Dessutom väljer du fritt mellan alla bågar i butiken, vilket gör att du får snygga läsglasögon helt i din stil!

 

Alternativ till läsglasögon

Läsglasögon slipas i en styrka, anpassat efter det avstånd du vanligtvis läser på. Det är för många en bekväm och bra lösning. Det finns dock andra alternativ, som kan vara bra om du vill ha större frihet i att kunna läsa och se skarpt även på fler avstånd:

Progressiva glasögon

Progressiva glasögon är en bra lösning för dig som även behöver korrigering för avståndsseende. Det kan också vara ett smidigt alternativ för dig som behöver läsglasögon men som vill slippa ta av och på dem när du skiftar mellan nära och långt avstånd. Med progressiva glasögon ser du klart på både nära och långt avstånd, genom att glaset har olika styrkezoner inbyggt i ett och samma glas. Läs mer om våra progressiva glas.

När- eller rumsprogressiva glas

Med läsglasögon ser du klart på ett bestämt avstånd. Men många gånger behöver du kanske växla mellan olika läsavstånd. Till exempel läser man vanligtvis en bok på ett närmare avstånd än vad du läser på en skärm. I dessa fall kan ett s.k. närprogressivt glas vara en bra lösning. Läs mer om olika typer av när- och rumsprogressiva glas här.


Boka tid hos en av våra optiker

Boka tid