Det här är Smarteyes

Smarteyes ägs av Synoptik A/S sedan juli 2022. Smarteyes grundades 2007 och är därmed ett relativt ungt företag men har snabbt kunnat bli en av Sveriges största och mest framgångsrika optikkedjor. Smarteyes har ett 70-tal egna butiker i Sverige, samt verksamhet i Danmark. Den snabba expansionen har åstadkommits mycket på grund av att Smarteyes varit, och är, en sann uppstickare i branschen och ett företag med fokus på design snarare än en traditionell optikkedja. 

Smarteyes verksamhet består huvudsakligen av försäljning av synundersökningar, glasögon och linser. Fundamentet i Smarteyes kultur är tydliga värderingar och bolaget arbetar efter en modell med medarbetarna i fokus. Företaget har sedan starten utmanat det traditionella sättet att sälja glasögon genom enkelhet och transparens mot kund. Genom en tydlig profil och en enkel prismodell ska kunden snabbt få en förståelse  för slutpriset och känna sig trygg med vad hon eller han betalar för. Smarteyes vill göra skillnad och göra det roligt att handla glasögon.Smarteyes

Vår mission

Smarteyes mission är att tillhandahålla prisvärda glasögon med hög design till de många människorna och visionen är att vara den mest rekommenderade optikern. 

"To become the most recommended optician, we make great design and professional eye care affordable. We believe in change, keeping it simple and showing that we care. We believe that is why our customers think of us as a smart choice."