Det här är Smarteyes

Smarteyes ägs huvudsakligen av Mellby Gård, detta sedan bolaget grundades år 2007. Smarteyes är därmed ett relativt ungt företag men har snabbt kunnat bli en av Sveriges största och mest framgångsrika optikkedjor. Smarteyes har 65 egna butiker i Sverige, men har även verksamhet i Tyskland och Danmark. Den snabba expansionen har åstadkommits mycket på grund av att Smarteyes varit, och är, en sann uppstickare i branschen och ett företag med fokus på design snarare än en traditionell optikkedja. Koncernen bedriver verksamhet genom helägda butiker i Sverige, Danmark och Tyskland, med huvudkontor i Göteborg. 

Smarteyes verksamhet består huvudsakligen av försäljning av synundersökningar, glasögon och linser. Fundamentet i Smarteyes kultur är tydliga värderingar och bolaget arbetar efter en modell med medarbetarna i fokus. Företaget har sedan starten utmanat det traditionella sättet att sälja glasögon genom enkelhet och transparens mot kund. Genom en tydlig profil och en enkel prismodell ska kunden snabbt få en förståelse  för slutpriset och känna sig trygg med vad hon eller han betalar för. Smarteyes vill göra skillnad och göra det roligt att handla glasögon.Smarteyes

Vår mission

Smarteyes mission är att tillhandahålla prisvärda glasögon med hög design till de många människorna och visionen är att vara den mest rekommenderade optikern. 

"To become the most recommended optician, we make great design and professional eye care affordable. We believe in change, keep it simple and showing we care. And that is why our costumers think of us as smart."


 


Hållbarhetsarbete inom Smarteyes


Genom våra värderingar "We believe in change, We keep it simple, We care" är Smarteyes målsättning att hållbarhet ska vara integrerat i det dagliga arbetet och i affärsplanen. Tydliga policys och strategier säkerställer att vi bedriver en hållbar verksamhet, som tar hänsyn till såväl människor som miljö.

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på nedan länk och ta del av vår senaste hållbarhetsrapport här >

Omsättning i Sverige:

2018/2019: 520 msek
2017/2018: 484 msek
2017/2017: 499 msek
2015/2016: 470 msek
2014/2015: 438 msek

Antal anställda:

Ungefär 500 medarbetare arbetar på Smarteyes. De flesta i våra butiker i Sverige, Danmark och Tyskland. På huvudkontoret i Göteborg finns ledningsgrupp, HR, Produkt & Design, Marknadsavdelning, Retail, IT, företagsförsäljning och ekonomiavdelning.