Ett glas anpassat för bilförare

Med en svag toning och en speciell antireflexbehandling som ger ökad kontrast är SmartDrive gjort för att hjälpa dig till säkrare bilkörning. Glaset hjälper dig vid dåligt väder, bländande ljus och när du skiftar fokus mellan olika avstånd. Med rätt glas får du dessutom bättre synkomfort och reducerar risken för trötthet – en av de stora farorna i trafiken.

För både enkelslipade och progressiva glasögon

Med SmartDrive kan du köra säkrare och komma fram piggare. SmartDrive finns som tillval för både enkelslipade och progressiva glas. Välj mellan våra Comfort-glas eller våra skräddarsydda Tailored-glas.

Högre kontrast i alla väder

Den svaga toningen i SmartDrive-glaset ökar kontrasten så att du får en bättre synkomfort och enklare kan urskilja hinder eller skador på vägen.

Reducerar bländande ljus & reflektioner

Att bli bländad av en lågt stående sol, en blöt vägbana eller mötande trafik är en stor risk i trafiken. Med SmartDrive reducerar du denna risk och får en mer avslappnad körning.

Bra och snabbare fokus - på alla avstånd

I trafiken är det viktigt att kunna skifta fokus mellan olika avstånd. SmartDrive-glasets stora synfält är designat för snabba blickförflyttningar mellan långt avstånd och mellanavstånd.

Digital mätning - individanpassat glas för just dig

När du väljer SmartDrive till våra skräddarsydda Tailored-glas, ingår en digital mätning så att glaset kan individanpassas ännu mer efter just dig, dina ögon och ditt synfel. 

Se bra - under fickparkeringen och på motorvägen

När SmartDrive-glaset skräddarsys får du ett symmetriskt synfält och bättre avståndsbedömning, både när du ska köra om på motorväg och fickparkera inne i stan.

SmartDrive kostar 500 kronor extra, vilket gör att du kan få enkelslipade glasögon med SmartDrive-glas från 2000 kronor. Progressiva glasögon med SmartDrive-glas kostar från 4500 kronor.