KöpvillkorAllmänna villkor för köp av presentkort hos Optik Smart Eyes AB:s (”Smarteyes”) butiker samt nätbutiker.

Optik Smarteyes AB
Orgnr 556702-8492
Östra Hamngatan 37
411 10 Göteborg
kundtjanst@smarteyes.se

Beställning

För att kunna köpa ett presentkort från Smarteyes måste du vara över 18 år. Alla priser på webbsidan smarteyes.se är i svenska kronor. 
När du har ingått ett avtal med oss, sparar vi orderuppgifterna. Du kan se dina orderuppgifter på skärmen samt på den orderbekräftelse vi skickar till din mailadress. Det är efterföljande inte möjligt att se orderbekräftelsen online på vår webbsida. Skulle du ha några frågor angående orderbekräftelsen eller vill du att vi skickar en ny orderbekräftelse, sänd ett mail till kundtjanst@smarteyes.se.

Personuppgifter

För att kunna fullgöra våra skyldigheter mot dig som kund måste vi spara dina personuppgifter. Du hittar vår personuppgiftspolicy här smarteyes.se/om-smarteyes/integritetspolicy.

 

Betalning

www.smarteyes.se är öppet 24 timmar om dygnet, och därför kan du nästan alltid handla hos oss. Vi kan dock stänga webbplatsen på grund av underhåll. Vi tar inte ut kortavgifter, men observera att avgifter fortfarande kan tas ut för användning av korttyper som utfärdats utanför EU. Det är möjligt att betala med följande betalkort på www.smarteyes.se

 • Mastercard
 • Visa

Beloppet dras av från ditt kort/konto i samband med att du får kupongen via e-post.

Orderbekräftelse

När din betalning har godkänts och verifierats får du ett e-postmeddelande med en beställningsbekräftelse som innehåller en kupong med värdet på din beställda artikel.

Orderbekräftelsen utgör själva presentkortet och är ett värdebevis. Den kan skrivas ut eller skickas vidare per mail till den personen som ska ha presentkortet.

Ångerrätt och återbetalning

Inom 14 dagar från ditt köp har du möjligheten att ångra ditt köp av presentkort. Detta gör du genom att skicka ett mail till kundtjanst@smarteyes.se med ditt ordernummer som referens. Återbetalningen returneras via banköverföring. 

Reklamation 

När du som konsument handlar hos oss gäller konsumentköplagen för köp av varor. Detta innebär att du har rätt att göra en reklamation avseende exempelvis fel 36 månader från inköpsdatumet. Om du upptäcker fel på en produkt kontaktar du oss omgående och utan oskäligt uppehåll. Om en produkt har fel eller brist kan du i första hand kräva att felet åtgärdas alternativt, beroende på omständigheterna, kräva ny leverans, prisavdrag, ersättning eller att köpet hävs. Detta får avgöras från fall till fall. 

Leverans och försening

Vi bär risken för produkterna under leveransen, till dess de övertas av dig, det vill säga när du har fått produkterna i din besittning. Därefter ansvarar du om produkterna skadas. 

Om leveransen av produkterna blir försenad ger vi dig information så fort vi har kunskap om det liksom information om, och eventuellt när, leverans kan ske. Vi ger även information i de fall en produkt är slutsåld.

Support

Vid frågor angående ditt köp och/eller nyttjande av presentkortet kontakta vår kundtjänst via mail eller telefon. Alternativt kan du besöka en av våra butiker.
Email: kundtjanst@smarteyes.se 
 

Övriga villkor

 • Presentkort är giltiga 24 månader från köpdatumet. Efter det annulleras presentkortet.
 • Presentkort kan användas för att betala hela eller delar av ett köp. Om del av presentkortet utnyttjas måste resten användas 24 månader från ursprungligt inköpsdatum.
 • Ett presentkort är giltigt som betalning av alla produkter som går att köpa i Smarteyes butiker i Sverige. Om produktens kostnad överstiger värdet på presentkortet måste en kompletterande betalning av mellanskillnaden ske vid köp- eller ordertillfället.
 • Presentkort är utställda i SEK och kan endast användas i Sverige.
 • Flera presentkort kan användas som betalning av en och samma produkt.
 • Presentkort kan inte användas för köp av andra presentkort.
 • Presentkort kan ej returneras eller inlösas mot pengar efter ångerfristen om 14 dagar. Om ett köp av en produkt som betalats med presentkort hävs, betalas summan tillbaka med ett nytt presentkort.
 • Efter att betalningen är genomförd och presentkortet är skickat till den e-postadress som angivits vid köpet upphör Smarteyes ansvar. Optik Smart Eyes AB ansvarar inte för borttappade eller förstörda presentkort samt om presentkortet skulle hamna i fel händer. Innehavaren av presentkortet presumeras vara dess rätte ägare. 
 • Optik Smart Eyes AB förbehåller sig rätten att neka betalning med presentkort som är förändrade, manipulerade, duplicerade eller skadade på annat sätt.
 • Optik Smart Eyes AB förbehåller sig rätten att ändra villkoren för presentkort när som helst och att vidta lämpliga åtgärder inklusive ogiltigförklarande av presentkort, om vi anser att en sådan åtgärd är nödvändig. Detta påverkar inte dina lagliga rättigheter.
 • Genom att köpa ett presentkort godkänner du dessa villkor.

Optik Smart Eyes AB 
Org.nr. 556702-8492
Östra Hamngatan 37
411 10 Göteborg
kundtjanst@smarteyes.se

Dessa allmänna villkor gäller från 18 december 2020