Glasögon  - Höstens trender 2023
Hösten 2023

Glasögontrender

Glasögontrenderna för hösten 2023 kantas av utmärkande silhuetter, metalliska spegelytor och tonade glas. En fortsatt stark trend i höst är glasögonbågar i jordiga 70-talsinfluenser, men vi ser också att bågar i nedtonade färger med en minimalistisk och lyxig elegans får ta plats. En efterlängtad comeback är bågmodellen ”the Petite Bold” - den kraftiga bågen i acetat med det lilla extra, och i något mindre format.

Trend glasögon nr1 - Quiet luxury - Smarteyes

Överdimensionerade tunna metallbågar

En stark trend i höst är quiet luxury - stora och överdimensionerade tunna metallbågar, gärna tillsammans med tonade glas. Upptäck bågar i skiftande och polerade acetater med sobra och eleganta detaljer. Med nyheter från kollektionen Elegance by Smarteyes och Efva Attling skapar du höstens lyxigaste look. 

Tonade glas - Smarteyes

Personlig look med färgade glas och toningar

Färgade glas ger ett framträdande och coolt uttryck till alla bågar, och trenden hänger i sig även i höst. Vi gillar de gradaltonade glasen i exempelvis grönt, brunt och rosa. Välj toning och färg efter tycke och smak så får du ett enkelt sätt får du en unik och personlig look på din båge.

 

Glasögontrender 2023 - Strictly Business - Smarteyes

Stilrena och avskalade former

Inspireras av trenden strictly business - bågar i strama, enkla former och högkvalitativa material såsom titan. Bågarnas design är inspirerade av den moderna entreprenören, i en mörk och kosmisk färgpalett. Här hittar vi även mindre kraftiga acetatbågar såsom den så kallade ”The Petite Bold”. Upptäck trenden i vår New Business collection.

Trend - hösten 2023

70-tals influenser och romantiska uttryck

Med tydliga influenser från 70-talet, jordiga toner och hantverk i fokus, lyfter trenden earthy romance  en moderniserad version av bondromantiken. Upptäck en poetisk look skapad med eftertanke och ikoniska former som kombineras med böljande naturmaterial i diffusa färger och blommande mönster. Till detta bär vi tunna bågar i enkla metallformer, vilket skapar ett romantiskt, naturligt uttryck. 

 

Nya glasögon börjar med en synunder­sökning

Inled hösten med nya, trendiga glasögon i din styrka. Börja med att boka tid för synundersökning, för att säkerställa att du får perfekt optimerade glasögon för dig och dina behov. Boka din tid snabbt och enkelt nedan.

© Smarteyes 2023