Non-Violence X Smarteyes
Ett samarbete för en värld utan våld

Non-Violence X Smarteyes

Non-Violence Project Foundation 

Non-Violence Project Foundation (NVPF) är en icke vinstdrivande organisation som bidrar till social förändring genom utbildning; att inspirera, motivera och engagera unga människor hur man löser konflikter på ett fredligt sätt. NVPF har hittills utbildat över 8 miljoner ungdomar, lärare och sport coacher på 5 kontinenter och man har vunnit flera internationella och nationella utmärkelser.

Non-Violence X Smarteyes

Non-Violence glasögonkollektioner

Smarteyes stödjer Non-Violence viktiga arbete och vi är mycket stolta över vårt samarbete. Sedan 2016 har vi tillsammans skapat 8 glasögonkollektioner, där vi för varje såld båge skänker 50 kr till organisationen. Hittills har vi skänkt över 9 miljoner kronor - med hjälp av våra kunder.

Non-Violence fyller 30 år 2023-2024

Sedan 1993 har The Non-Violence Project tagit itu med våld genom produktiva samtal, effektfulla partnerskap, utbildningsprogram och mycket mer. Nu är det dags att fira de milstolpar som vi har upplevt tillsammans.
I deras 30-årsjubileumskampanj ser organisationen tillbaka på vad dem har uppnått under de senaste 30 åren, och vad de nästa 30 åren ska innehålla.
Non-Violence X Smarteyes

Om Smarteyes hållbarhetsarbete

Non-Violence X Smarteyes

Den knutna revolvern

Den knutna revolvern "Non-Violence" skapades av den svenske konstnären Carl Fredrik Reuterswärd som en minneshyllning till John Lennon efter att han sköts till döds i New York City i december 1980. Symbolen Non-Violence representerar en universell idé om fred och icke-våld. Den säger mer än ord - obunden av kulturer, religioner och åldrar. Skulpturen finns på flertal strategiska publika platser världen över, som till exempel utanför FN:s högkvarter i New York City, vid olympiska museet i Lausanne i Peace Park i Peking och nu senast i Beirut, Libanon.     

”We are all responsible for everything that goes on”

- John Lennon

   

 

john-lennon---non-violence-collections-i-samarbete-med-smarteyes
john-lennon---non-violence-collections-i-samarbete-med-smarteyes

Non-Violence arbete

The Non-Violence Project (NVP) har i stort ett mål - att minska våldet i samhället genom utbildning. Både globalt och lokalt.

Schools for Peace

Schools for Peace är ett av Non-Violence Projects utbildningsprogram. Genom att främja värdet av självkänsla, konflikthantering och icke-våld, hjälps/utbildas unga personer i att förstå sig själva, sina vänner och vuxna runt dem, och i att komma fram till fredliga lösningar på problem som mer sannolikt fungerar för alla. Läs mer om deras projekt här.

 

 

© Smarteyes 2024