Så tar du bäst tar hand om dina glasögon


Dina nya glasögon från Smarteyes har avancerad optik och ytbehandling för att klara vardagliga påfrestningar i form av slitage, fukt, smuts och damm. Med enkel skötsel håller dina glasögon ännu längre. Här är några tips som ger dig maximal nytta av dina glasögon.

Använd glasögonfodral

Förvara alltid dina glasögon i fodralet när de inte används. Har du dem i fickan eller handväskan ökar risken att glasen repas eller att bågen blir skev. 

Putsa dina glasögon regelbundet

Använd en putsduk för glasögon - aldrig grovt tyg, dina kläder eller hushållspapper eftersom dessa kan innehålla små partiklar och smuts som kan repa glasen. När du köper glasögon hos Smarteyes får du alltid med en putsduk.
Tänk på att byta ut eller tvätta putsduken regelbunden, så du inte gnider runt gammal smuts och fett på dina glasögon. Putsduken kan tvättas i 40 grader, utan sköljmedel.

Rengör glasögonen

Börja med att skölja glasögonen i vatten för att få bort eventuella lösa partiklar som annars kan repa glasen. För att ta bort fettfläckar och smuts är det bästa att använda ändamålsenliga rengöringsmedel eller rengöringssprayer för glasögon, vilket finns att köpa i din Smarteyes-butik.

Våra ekologiska rengöringsprodukter finns som putsspray eller som engångsservetter. Engångsservetter är perfekt att ha med på resan, eller i handväskan när du är på språng. Du kan även köpa ett litet cleaning kit som innehåller allt du behöver för att ta hand om dina glasögon - spray, putsduk samt verktyg för att att göra småjusteringar.

Undvik stark värme

Höga temperaturer kan skada glaset, ytbehandlingen och bågen. Undvik därför att ta med glasögonen in i bastun eller att lägga dem i hög värme. Var även försiktig när du öppnar ugnsluckan, då hög värme kan slå emot glasögonen vilket kan skada dem.

Efterjustering

Behöver du efterjustera dina bågar är du alltid välkommen in till oss. Till exempel om du upplever att bågen inte sitter perfekt eller om du behöver nya nässadlar. Vi hjälper dig utan kostnad.

Ekologisk rengöringsspray hos Smarteyes
Smarteyes ekologiska rengöringsprodukter finns i flera storlekar, och både som spray och engångsservetter.