Personuppgifts- och integritetspolicy

Denna policy gäller endast Smarteyes kunder och användare av våra onlinetjänster.

Smarteyes arbetar för att din integritet skall vara skyddad när du använder dig av våra tjänster. Vi har därför tagit fram en policy för hur din personliga information behandlas och skyddas. Innehållet i policyn kan löpande förändras och därför bör du läsa igenom den igen när du besöker oss online nästa gång.

Optik Smarteyes AB (hädanefter kallad ”Smarteyes”) är ansvarig för dina personliga uppgifter under den svenska Personuppgiftslagen (1998:204) och EU Direktivet 95/46/EC. Dina personuppgifter lagras i Sverige.

Vad använder vi dina personuppgifter till?
Genom att lämna dina personuppgifter samtycker du till att vi använder insamlad information för att fullgöra våra åtaganden mot dig och tillhandahålla den service du förväntar dig. Vi behöver dina personliga uppgifter för följande ändamål:

• För att bearbeta dina beställningar via våra onlinetjänster (t.ex. ditt namn, adress, födelsedatum och bankuppgifter)
• För att via SMS kunna avisera om leveransstatus (t.ex. ditt mobilnummer)
• För att kunna skicka marknadsföring t.ex. nyhetsbrev, SMS (t.ex. din e-postadress, mobilnummer, ditt namn och din postadress)
• För att kunna kontakta dig i händelse av något problem med leveransen av din order (t.ex. telefonnummer, adress)
• För att kunna svara på dina frågor och för att informera dig om nya eller ändrade tjänster (t.ex. din e-postadress)
• För att kunna meddela vinnarna i tävlingar som arrangerats på nätet (t.ex. din e-postadress, namn, adress och telefonnummer)
• För att kunna analysera dina personuppgifter för att förse dig med relevant marknadsföring, erbjudanden och information (t.ex. namn, köpvanor)
• För att kunna bekräfta att du har rätt ålder för att få handla på nätet (t.ex. födelsedatum)
• För att kunna skicka enkäter och ge dig möjlighet att påverka vårt erbjudande och service (t.ex. din e-postadress)
• För att det krävs enligt lag viss rapportering till våra svenska myndigheter (patientdatalagen). Dina uppgifter lagras bara så länge som krävs för att utföra våra tjänster eller så länge som det föreskrivs enligt lag. Efter det kommer dina uppgifter raderas. Vi kan inte ta bort dina data när det finns ett legalt lagringskrav, såsom bokföringslagen, patientdatalagen eller när det finns en rättslig grund för att behålla viss data, t.ex. ett pågående avtalsförhållande.

Vad har du för rättigheter?
Du har rätt att begära information om de personuppgifter som vi har om dig genom att skicka ett undertecknat brev till vår kundtjänst. Om dina uppgifter är felaktiga, ofullständiga eller irrelevanta kan du begära att informationen rättas eller tas bort. Du har även rätt att en gång per år kostnadsfritt begära registerutdrag på de personuppgifter vi har registrerat om dig. För att begära detta dokument kan du skriva till Smarteyes kundtjänst. Du kan när som helst återkalla ditt medgivande till att vi använder dina uppgifter i marknadsföringssyfte (t.ex. nyhetsbrev). Du kan kontakta oss antingen skriftligen till Optik Smarteyes AB, Box 2160, 403 13 Göteborg, per email till kundtjanst@smarteyes.se eller använda den avregistreringsfunktion som finns i varje utskick (nyhetsbrev, SMS)

Vem får tillgång till uppgifterna?
Vi förmedlar/säljer/byter aldrig dina uppgifter till tredje part för marknadsföringsändamål utanför Smarteyes. Data som vidarebefordras till tredje part, till exempel speditörer i samband med leveranser av gods används endast för att möta Smarteyes åtaganden gentemot dig. Smarteyes kan komma att dela dina personuppgifter med organisationer som kreditupplysnings- eller inkassoföretag för tillämpning av kreditprövning, identitetskontroll, övervakning av kreditvärdighet och övertagande av fordran.

Hur skyddar vi dina uppgifter?
Vi har vidtagit tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina uppgifter mot t.ex. förlust, manipulation eller obehörig åtkomst. Vi anpassar kontinuerligt våra säkerhetsåtgärder till den fortlöpande tekniska utvecklingen. I kommunikation med dig som kund via webben skyddar vi dina uppgifter med hjälp av kryptering via SSL.

Cookies
En cookie är en liten textfil som sparas och under efterföljande besök, hämtas från din dator eller mobil. Smarteyes använder cookies för att förbättra och förenkla ditt besök. Vi använder inte cookies för att lagra personlig information, eller för att lämna ut uppgifter till tredje part. Det finns två typer av cookies, permanenta och temporära (session cookies). Permanenta cookies lagras som en fil på din dator eller mobil under en viss tid, dock längst 12 månader. Session cookies lagras tillfälligt och försvinner när du stänger din webbläsare. Vi använder permanenta cookies för att spara ditt val av startsida och för att lagra dina uppgifter om du väljer "Kom ihåg mig" när du loggar in. Sessionscookies använder vi för att kontrollera om du är inloggad eller om du placerat en vara i din shopping bag, samt när du använder produktfiltreringen. Du kan enkelt radera cookies från din dator eller mobil via din webbläsare. Instruktioner om hur man hanterar och tar bort cookies finns under "Hjälp" i din webbläsare. Du kan välja att stänga av cookies helt, eller att få ett meddelande varje gång en ny cookie skickas till din dator eller mobil. Observera att om du väljer att stänga av cookies kommer du inte att kunna ta del av alla funktioner på siten.

Tredje parts cookies
Vi använder tredje parts cookies för att samla in statistik i analysverktyg som Google Analytics och Core Metrics. De cookies som används är permanenta och temporära cookies (sessionscookies). De permanenta kakorna lagras på din dator eller mobil som längst i 24 månader.

Upphovsrätt
Innehållet på den här webbplatsen är upphovsrättsligt skyddat och tillhör Optik Smarteyes AB.

Personuppgiftsansvarig
Optik Smarteyes AB
Box 2160
403 13 Göteborg
Sverige

Telefon Kundtjänst: +46 (0) 775-70 71 00
E-post: kundtjanst@smarteyes.se

Organisationsnummer: 556702-8492
VD och behörig företrädare: Thomas Kusoffsky