Välkommen till Smarteyes

Som optiker hos oss på Smarteyes blir du vår viktigaste tillgång. Vår vision är att vara den mest rekommenderade optikern, både hos kunder och medarbetare. Hos oss arbetar man med kvalitetsprodukter och toppmodern utrustning. Vi erbjuder en trygg och inspirerande arbetsplats med en härlig teamkänsla och kontinuerlig kompetensutveckling. Eftersom medarbetarna är vår viktigaste tillgång, involverar vi dem i beslut och alla får vara med och påverka. Nyligen korades vi, för tredje året i rad, till en av Sveriges bästa arbetsplatser av Great Place To Work.
Emina

Emina Slavotic, optiker i Norrköping

 

Hej Emina! Vad var dina första intryck när du började på Smarteyes?

– När jag kom till Smarteyes hade jag jobbat i en annan kedja i över två år. Det som slog mig direkt var vilken härlig arbetsmiljö det var, med
en otrolig sammanhållning i butiksteamet. Jag blev också positivt överraskad över hur enkla och smarta systemen var att arbeta i. De underlättar väldigt mycket och gör att vi optiker kan spendera mer tid tillsammans med kunderna. Jag insåg också snabbt att man arbetar på ett annorlunda sätt i butik, med mycket mer fokus på kunderna. Vi har ett väldigt bra samarbete mellan optiker och optikerassistenter och arbetar med smidiga överlämningar, vilket skapar ett bra flöde både för oss och för kunden. Inget faller mellan stolarna och det blir väldigt effektivt.

Smarteyes koncept gör också att vi tillbringar mycket tid i butiken. Glasögonen kommer färdiga med glas, redo att lämnas till kund. Vi behöver inte spendera massa tid med montering och inslipning utan kan fokusera på undersökningarna
och kunderna.

Smarteyes är en av Sveriges bästa arbetsplatser enligt Great Place to Work, vad tror du det beror på? 

– På Smarteyes har man förstått att sund och glad personal är grunden till bra arbetsmiljö
och att det bidrar till en lyckad försäljning. Man lyssnar verkligen på oss anställda och gör förändringar efter våra önskemål. Till exempel så arbetade vi tidigare med 20 minuters synundersökningar. Men när man förstod att många av oss optiker efterfrågade längre tid, ändrade man rutinerna och öppnade upp för 30 minuters synundersökningar.
Numera arbetar vi med 30 minuters synundersökningar eller längre vid behov. Det var väldigt positivt, att man vågade lyssna på oss och göra förändringar efter våra behov och önskemål. I kombination med en i övrigt grym personalpolitik och fantastisk sammanhållning gör det att man verkligen trivs på jobbet!
Anna-Larsson

Anna Larsson, optiker i Halmstad

 

När började du på Smarteyes och hur upplever du det är att arbeta här?

- Jag började på Smarteyes 2011 när Smarteyes öppnade i Halmstad. Jag hade då arbetat på en annan optikkedja i några år. Från början hade jag inte jättebra koll på Smarteyes, men det var väldigt roligt att vara med och öppna en ny butik. Idag är vi ett gott gäng! Jag tycker det är väldigt kul att gå till jobbet varje dag. Vi får jättemycket positiv feedback från våra kunder och det är alltid kul. Kunderna är nöjda med glas och bemötande och det känns bra att man inte behöver sälja på en massa saker som de inte har råd med eller behöver. Vi jobbar med 30 minuters synundersökningar och det gör att man faktiskt känner att man hinner göra det man vill, jag slipper prioritera bort saker som man borde hinna med. Och man hinner ladda om inför varje kund. När jag kommer hem efter en arbetsdag känner jag att jag kan ha ett liv hemma och en fritid, det är viktigt. På fritiden renoverar jag hus och tar hand om min familj, jag är en riktig trädgårdsnörd och älskar att odla blommor.

Vad inspirerar dig på jobbet?

- Jag blir taggad av en vardag i butiken där alla trivs och där allt flyter på. Det gör det hos oss idag. Jag sitter med i något som kallas Optikrådet på Smarteyes, ett forum för optiker som har till uppgift att samordna optikernas intressen och driva optikfrågor inom företaget. Vi har på riktigt haft en påverkan på vårt arbete, exempelvis på hur många undersökningar per dag vi ska göra. Vi har också fått igenom lite utbildningar. Det är jätteroligt att ha inflytande som faktiskt leder till någonting.
Emma-Axene

Emma Axene, optiker i Jönköping

 

Jag heter Emma Axene och arbetar som optiker i vår butik i Jönköping City. Jag är även samordnare för Optikerrådet på Smarteyes. Att arbeta som optiker på Smarteyes har många fördelar. Tack vare vårt enkla koncept och att vi använder modern klinisk utrustning kan du fokusera helt på undersökningar utifrån kundens behov, inte plånbok. Våra användarvänliga datasystem och vårt flexibla tidbokningssystem underlättar din vardag och ger dig stora möjligheter att påverka din arbetstid.


 

Cilia

Cilia Thekkethala Garcia, optiker i Trollhättan

- När jag blev erbjuden jobbet som optiker på Smarteyes gjorde jag lite research. Ju mer jag läste på om företaget, desto mer kände jag att det var rätt. Jag gillade konceptet, arbetssättet och affärsidén vilket gjorde att jag tog beslutet att byta till Smarteyes. Ett beslut som jag är mycket glad över idag! Om du frågar mig varför du också ska börja på Smarteyes skulle jag säga att du kommer få en härlig och kul arbetsplats, där du som optiker får jobba med den senaste utrustningen. Extra kul och motiverande är att jag träffar så många nöjda kunder i butiken. Att arbeta på Smarteyes är riktigt kul och konceptet är enkelt och smart.