ARBETSGLASÖGON

Välj bland hundratals bågar

arbetsglasögon

ta hand om din syn på jobbet

VAD ÄR BILDSKÄRMSGLASÖGON?

Kärt barn har många namn. Bildskärmsglasögon, terminalglasögon, arbetsglasögon... Det vi menar är glasögon som behövs för vårt arbete och är anpassade efter de förutsättningar du har på ditt jobb. Bildskärmsglasögon skiljer sig en del ifrån privata glasögon genom annorlunda styrka och slipning. Arbetar du vid framför skärm är till exempel skärpan i glasögonen anpassad efter avståndet till skärmen. Det finns också glasbehandlingar anpassade för dig som sitter framför skärm, SmartProtect, som skyddar ögonen från skadligt blått ljus.

 I lagen (AFS 1998:5) anges att den som arbetar vid bildskärm mer än 1 timme per dag har rätt till synundersökning och vid behov bildskärmsglasögon som korrigerar synfelet. Det är arbetsgivarens skyldighet att erbjuda detta.

SKYDDSGLASÖGON

I alla Smarteyes butiker finns ett brett sortiment av skyddsglasögon som slipas efter behov. Samtliga bågar ingår naturligtvis även i priset för skyddsglasögon i vår företagslösning.

FÖRETAGSAVTAL MED SMARTEYES

Arbetsgivare är skyldiga att se till att medarbetare som arbetar framför skärm minst en timma om dagen och har behov för arbetsglasögon, får detta.

Läs mer om våra förmånliga företagsavtal.