Skötselråd för glasögon


Dina nya glasögon från Smarteyes har avancerad optik och ytbehandling för att klara vardagliga påfrestningar i form av slitage, fukt, smuts och damm. Med enkel skötsel håller dina glasögon ännu längre. Här är några tips som ger dig maximal nytta av dina glasögon:

* Förvara alltid dina glasögon i fodralet när de inte används. Har du dem i fickan eller handväskan ökar risken att glasen repas.

* Innan du putsar dina glasögon – skölj dem alltid först i vatten för att ta bort partiklar som annars skulle repa ytan. Använd alltid den putsduk som du fick tillsammans med glasögonen – aldrig grovt tyg eller hushållspapper som kan repa glasen.

* Undvik att lägga glasögonen där det är stark värme.

* För att ta bort fettfläckar från glasen är det bäst att använda ett särskilt rengöringsmedel som du kan köpa hos din Smarteyes-butik. Använd inte vanligt diskmedel eftersom det kan innehålla ammoniak som kan förstöra glasens ytbehandling.

* Behöver du efterjustera dina bågar är du alltid välkommen in till oss. Vi hjälper dig utan kostnad.


Så här sköter du dina kontaktlinser


För att du ska ha maximal glädje och nytta av dina kontaktlinser finns det några saker som är bra att veta. Här kan du enkelt ladda ned skötselanvisningar för just dina kontaktlinser. Lycka till! 

Ladda ner linsbroschyr (PDF)