Skötselråd för glasögon


Dina nya glasögon från Smarteyes har högklassig optik och avancerad ytbehandling för att klara vardagliga påfrestningar i form av slitage, fukt, smuts och damm. Samtidigt är de ömtåliga instrument som kräver viss skötsel för att ge dig bästa seende och synkomfort i alla lägen. Här är några tips som ger dig maximal nytta av dina glasögon under lång tid:

* Förvara alltid dina glasögon i fodralet när de inte används. Har du dem i fickan eller handväskan ökar risken att glasen repas.

* Innan du putsar dina glasögon – skölj dem alltid först i vatten för att ta bort partiklar som annars skulle repa ytan. Använd alltid den putsduk som du fick tillsammans med glasögonen – aldrig grovt tyg eller hushållspapper som kan repa glasen.

* Undvik att lägga glasögonen där det är stark värme.

* För att ta bort fettfläckar från glasen är det bäst att använda ett särskilt rengöringsmedel som du kan köpa hos din Smarteyes butik. Använd inte vanligt diskmedel eftersom det kan innehålla ammoniak som kan förstöra glasens ytbehandling.

* Behöver du efterjustera dina bågar är du alltid välkommen in till oss. Vi hjälper dig utan kostnad.

Skötselråd glasögon

Så här sköter du dina kontaktlinser


För att du ska ha maximal glädje och nytta av dina kontaktlinser är det en del du behöver veta. Här kan du enkelt ladda ned skötselanvisningar för just dina kontaktlinser. Lycka till! 

Ladda ner linsbroschyr (PDF)