Terminalglasögon för olika ändamål

På golfbanan väljer du olika klubbor beroende på syftet med slaget, och i skidspåret vallar du skidorna olika beroende på underlaget. På samma sätt utsätts dina ögon för olika förutsättningar under en dag och du kan behöva olika glasögon eller specialslipning beroende på ditt synfel och de behov och förutsättningarna du har på ditt arbete. 

När- och rumsprogressiva glas

I 40-årsåldern har de flesta av oss behov av läsglasögon för att kunna se skarpt på nära håll. Dessa slipas i en styrka, anpassat efter avståndet som du vanligtvis läser på. Vad många inte tänker på är att du läser på olika avstånd när du läser en tidning jämfört med när du läser på datorn. Och många har behov av att snabbt kunna skifta fokus mellan läsavstånd och längre avstånd, till exempel mellan skärmen och kollegor på andra sidan bordet.  

I dessa fall, där läsglasögon är otillräckliga och vanliga progressiva glasögon innebär begränsningar i synfältet, är närprogressiva eller rumsprogressiva glas det bästa valet. Tillsammans med din optiker diskuterar ni vilka behov du har och kommer fram till vilket glas som är lämpligast för dig.

SmartReader - för 40-100 cm avstånd

SmartReader är vårt närprogressiva glas som passar dig som behöver kunna se, och växla fokus på avstånd nära håll, ca 40-100 cm. Till exempel mellan din datorskärm och skrivbordet. Det är en ”lyxigare” form av läsglasögon som gör att du får ett större och mer bekvämt synfält.

SmartOffice - för 40-300 cm avstånd

SmartOffice är ett närprogressivt glas som har något längre synfält, 40 cm upp till ca 3 meter. Ett glas som passar dig som behöver skifta fokus mellan datorn och en bit bortom skärmen, till exempel för att se kollegor på andra sidan bordet.

SmartRoom - för 40-500 cm

SmartRoom är vårt rumsprogressiva glas som ger dig möjlighet att skifta fokus över ett helt rum. Det ger ett synfält på 40 cm upp till ca 5 meter och passar dig som behöver behöver se tydligt över ett helt rum och växla till kortare stunder av skärmarbete. 

Vem behöver när- eller rumsprogressiva glasögon?

Närprogressiva och rumsprogressiva glasögon är ett perfekt komplement till dig som använder progressiva glasögon eller läsglasögon och vill ha större frihet och ett mer flexibelt och bekvämare seende. Det lämpar sig utmärkt till dig som arbetar och har behov av synkorrigering på nära- och mellanavstånd, till exempel kontorsarbetare, målare, kockar eller kassaarbete där du skiftar fokus mellan kassan och kunder.
Men det är även perfekt för hemmet och all slags inomhusarbete. Till exempel när du lagar mat och växlar fokus från receptboken och stekpannan eller mellan mobilen och tv:n.