LOOK FOR PEACE WITH NON-VIOLENCE COLLECTION

 

Vi är mycket stolta över vårt fortsätta samarbete med Non-Violence Project. Precis som med de tre tidigare Non-Violence kollektionerna skänker vi 50 kr för varje såld glasögonbåge ur kollektionen till Non-Violence och deras arbete för fred världen över. Hittills har vi skänkt över 2 miljoner kronor.

I den nya kollektionen, med premiär 15 september, låter vi dåtid möta framtid. Färgskalan med antika toner och ornament på de lätta titanbågarna skapar en tidlös och nästan viktlös kollektion full av detaljer. Det här är en kollektion för alla som uppskattar klassisk design med en twist, och för den som vet att personlig stil håller i längden.

The Non-Violence Collection frame H402

H402

Finns i Matt navy blue & Matt black

 

The Non-Violence Collection frame M455

M457

Finns i Purple Havanna, Green Havanna & Havanna

 


”WE ARE ALL RESPONSIBLE FOR EVERYTHING THAT GOES ON”

- John Lennon

Den knutna revolvern "Non-Violence" skapades av den svenske konstnären Carl Fredrik Reuterswärd som en minneshyllning till John Lennon efter att han sköts till döds i New York City i december 1980.

The Non-Violence Project Foundation är en icke vinstdrivande organisation som jobbar för icke-våld och förändring av samhället genom utbildning; genom att inspirera och motivera unga att förstå hur man löser konflikter på ett fredfullt sätt. Hittills har mer är åtta miljoner studenter, lärare, sportledare och volontärer på fem kontinenter utbildats, och organisationen har mottagit flera internationella och nationella priser för best practice.

För mer information om arbetet med att utbilda unga världen över, besök www.nonviolence.com

John Lennon - Non-Violence Collection

Non-Violence Collection by Smarteyes

 

 

Non-Violence Collection by Smarteyes
Non-Violence Collection M459

M459

FInns i Red/Antique gold, Black/Gun & Havanna/Gold

 

 

Non-Violence Collection M460

M460

Finns i Matt black, Matt navy blue & Matt brown

 

 

 

Non-Violence Collection M456

M456

Finns i Brown/Grey Havanna, Blue Havanna & Black

 

 

Non-Violence Collection M462

M462

Finns i Matt brown, Matt black & Matt navy blue

 

 

Non-Violence Collecetion by Smarteyes

 

 

Non-Violence Collection SS17 by Smarteyes

DEN KNUTNA REVOLVERN

Non-Violence-symbolen representerar en universell idé om fred och icke-våld. Den säger mer än ord - tvärs över kulturer, religioner och åldrar. Skulpturen finns på över trettio strategiska publika platser världen över, som till exempel utanför FN:s högkvarter i New York City, vid olympiska museet i Lausanne och i Peace Park i Peking.THE NON-VIOLENCE PROJECT

The Non-Violence Project (NVP) är en schweizisk organisation, som sedan starten 1993 investerat 50 miljoner dollar i icke-våldsdrivande aktiviteter. The Non-Violence Project finansieras genom sponsorskap, donationer och licensintäkter.SCHOOLS FOR PEACE

Genom att främja värdet av självkänsla, konflikthantering och icke-våld, hjälps unga personer förstå sig själva, deras vänner och vuxna runt dem, och komma fram till fredliga lösningar på problem som mer sannolikt fungerar för alla.

 

 

Non-Violence Collection by Smarteyes