Barn- och ungdomsglasögon anpassade för lek och aktivitet

Vårens nyheter är här! Upptäck vår nya barn- och ungdomskollektion med flexibla och hållbara bågar tillverkade av 100% biologiskt nedbrytbar acetat. En komplett och inspirerande kollektion med variation i färger, former och storlekar. 

Bågarna kostar 500 kr/st och fås med enkelslipade glas från 1000 kr och med progressiva glas från 2500 kr. Läs mer om vårt erbjudande om kostnadsfria glasögon till barn under 20 år här.


 

Kids&teens_news

Trendiga glasögon för barn och unga

Vår glasögonkollektion för barn och unga bjuder på sobra, moderna färger och attraktiv design med dagens mode och sammanhang i fokus. Dessutom kan du välja valfri båge och göra dem till solglasögon. Vi har valt ut våra favoritmodeller, som vi tycker passar extra bra som solglasögon, i vårens nya kollektion. 

Välj till solglas från +600 kr mellan 20 olika solfärger - från klassiska toner i brunt, grått eller grönt till spegelglas i rött eller guld. Se alla priser här. 

Bågar för livets lekar

Vi vet hur viktigt det är att barnen tycker om sina glasögon. Bågarna ska vara fina, i modern design och precis som vi vuxna vill de ha olika stilar att välja bland. Men det är minst lika viktigt att de är bekväma att bära och att de sitter bra. Årets nyheter inkluderar stor variation i former, färger och storlekar, samt för de allra minsta har alla bågar extra flexibilitet, nässadlar och justerbara skalmar. 

 


Smarteyes_kollektionslansering_Kids&Teens

Se hela kollektionen: 

 

Kostnadsfria glasögon till barn och unga under 20 år

Idag har alla barn och unga upp till 19 år rätt till Landstingsbidrag för glasögon. Bidraget skiljer sig från Landsting till Landsting, men är oftast på 800 kr, vilket sällan täcker hela glasögonkostnaden. 
Vi anser att barn och ungas syn aldrig får vara en klassfråga. Därför står vi för mellanskillnaden mellan Landstingsbidraget och kostnaden för glasögonen upp till ett värde av 2000 kr. Och det gäller inte enbart ett fåtal bågar – hos oss väljer ni fritt bland hundratals bågar.

Läs mer om kostnadsfria glasögon till barn här >

Barnglasogon Smarteyes

 Synundersökning för barn

Våra optiker är vana att undersöka barn och anpassar undersökningen efter barnets förutsättningar och personlighet, så att det känns tryggt och lugnt för alla. Du som förälder får självklart vara med under undersökningen. 
Under synundersökningen görs alla nödvändiga moment för att säkerställa att barnets ögon fungerar väl och för att ta reda på vilket eventuellt synfel som kan behöva korrigeras. Efter undersökningen hjälper vi er att välja ut glasögon som sitter bra, och som ditt barn kommer vilja bära med stolthet. Se utbud av barn- och ungdomsglasögon här > 

Om ditt barn är yngre än 8 år gör en ögonläkare synundersökningen och förskriver ett recept som ni tar med till oss för beställning av glasögonen.

Boka tid

Synundersökning